Close

Gazdivá válás

Egy kutya érkezése a családba felelősségteljes döntés.
Hosszas átgondolás, megfontolás eredménye.

Amikor kutyánk lesz, talán az első dolog, amit mérlegelünk, a kötöttség. Bizony a gazdivá válás egyet jelent azzal is, hogy a programok tervezésében a kutya is fontos tényező lesz. Ha úgy döntesz, hogy felelős gazdi leszel, meg kell ismerned, és ami a legfontosabb, meg kell értened négylábúdat. Hiszen ez a boldog és kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolat egyik alapköve.

Kennelünkben 4 féle konstrukcióban kínálunk tulajdonosi lehetőségeket:

1. Hobby kutya tulajdonos

A kutyavásárlás egy tudatos döntés eredménye, melyet a tenyésztő szakmai oldalról kell, hogy támogasson. Nálunk a legfontosabb szempont, hogy minden gazdi a hozzá és az életkörülményeihez, a kutyával elérni kívánt céljaihoz legjobban passzoló kicsit vigye haza, akivel a következő 15 évet boldogságban fogja eltölteni. Kennelünk a kölykök többségét Pet Quality kölyökkutyákként értékesíti az arra felkészült gazdiknak. Ez mit jelent? Ez azt jelenti, hogy a kölykök nem rendelkeznek kiállítási joggal. A kölyökkutya törzskönyve a tenyésztőnél marad mindaddig, amíg a kölyökkutya sterilizálása/kasztrálása meg nem történik. A Pet Quality semmi másra nem vonatkozik! NEM jelenti azt, hogy a kölyökkutya kevésbé egészséges vagy tökéletes! A mi szemünkben ők ekkor is egyformák.

Miért tesszük ezt? Mivel a hozzánk érkezők nagy része nem tenyésztő, vagy tapasztalattal nem rendelkezik ausztrál juhászkutyákban vagy tenyésztésében, ezért fontosnak tartjuk, hogy szorosan és felügyelet alatt tartsuk a fajtánk jövőjét.
Hobbi kutyáink számára szerződésben ivartalanítási kötelezettséget írunk elő!

Minden kölyök – mielött az új családba költözik – nálunk esik át minimum az első két oltásán, chipet, útlevelet kap, amit az állatorvosunk regisztrál. Legalább 4 alkalommal féreghatjuk és klinikai szemszűrést csináltatunk a betegségek kizárására. A családba költöző kiskutyákkal együtt átadjuk az eredeti törzskönyv másolatát, az útlevelet, a szülök genetikai- és kiállitási eredményei másolatát, néhány napra elegendő élelmet, és egy kis kezdő csomagot is.

Ha eldöntötted, hogy a BudNat kennelből szeretnél kiskutyát, jelezd nekünk. Írj Messengeren vagy írj e-mail a budnataussies@gmail.com címre és Mi rövidesen jelentkezünk nálad a részletekkel.

2. Tulajdonos

-Show Prospect puppy – Tenyésztési-, illetve versenyzési céllal is van lehetőség show minőségű kölyköt vásárolni kennelünkben. Ennek előfeltétele hogy felmérjük a gazdi/kennel igényeit, anatomiailag, temperamentumban és minden tekintetben a legmegfelelöbb kicsit kiválasztva a célra hogy a nevünket adhassuk, igy a BudNat kennel örökségét vihesse tovább a kicsi a ringben is. Kiállítási minőségű kölyökkutyáinkat egyedi alapon értékesítjük. Nagyon odafigyelve választjuk ki milyen minőségben szeretnénk, hogy képviseljenek minket a kiállítási ringben, és általában várólistával rendelkezünk tenyésztői megkeresés esetén is.

Ha úgy érzed ilyen kölyök érdekel, ne habozz! Egy bemutatkozó levél formájában jelezd felénk szándékodat Messengeren vagy e-mailben a budnataussies@gmail.com címre, és Mi ezek után felvesszük veled a kapcsolatot.

További információkért látogasd meg a Kennel info oldalt!

3. Társtulajdonos

A társtulajdonos helyzetek akkor fordulnak elő, amikor úgy érezzük, hogy egy jó minőségű kölyökkutya a közelünkben lévő családhoz, vagy olyan tenyésztőhöz/gondozóhoz kerülhet, akivel szorosan tudunk kommunikálni. Mit jelent a társtulajdon? Ez azt jelenti, hogy a kutyus tenyésztési és kiállítási joga a miénk, a kölyökkutya pedig csak egy normál kiskutya. Ha úgy ítéljük meg, hogy a kölyök csendes és kifejlett állapotában kiállítási minőségű, akkor kiállításokra visszük, és minden szükséges intézkedést megteszünk a tenyésztéshez. A Show Quality kiskutyák eladása nehéz döntés és nagyon komolyan vesszük. Tehát ha valami ilyesmit keresel, légy türelmes és szorosan működj együtt velünk!

Kennelünkben jó néhány kutyánkat társtulajdonban helyezzük el a közelünkben. Hiszünk abban, hogy kivétel nélkül minden kutya boldog családi életet érdemel a gazdival töltött minőségi idővel, ami szeretettel és foglalkozással teli. Nem tudunk megtartani minden kutyát, akit igéretesnek tartunk, hisz kutyáink nagyon fontosak szamunkra. Minőségi időt érdemelnek a gazdi oldalán. Ezért használjuk a társtulajdonosság intézményét európai, valamint magyar hobbi gazdikkal. A kutyák legtöbbször kölyök- vagy fiatal korban kerülnek családba. Anyagiakban mindez azt jelenti, hogy kedvezményesen juthat hozzá a társgazdi egy kölykünkhöz, azonban ez felelősséggel jár! Ahhoz, hogy az a kiskutya később tenyészthető felnőtt legyen, jól együtt kell tudnunk működni és minden dologban egyeztetnünk kell, ami az egészségét, fejlődését és jólétét szolgálja. A társtulajdonban élő kutyáink tenyésztésbe vonásával járó költségek egyedi megállapodáson alapulnak, de minden esetben igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy a gazdinak plusz költsége ne legyen -e miatt. A társtulajdonba adott kutyák továbbra is a Budnat tenyésztési programjában szerepelnek, így a gazdiktól magas fokú rugalmasságot és együttműködést várunk el ebben a felállásban, ami mindkét fél részéről kölcsönös és magas fokú bizalmon alapul. Felállítottunk néhány keretszabályt, amit egy ilyen együttműködés során minden körülmények között szükséges betartani. Ez vonatkozik a kutya fizikai állapotára, küllemére, nevelésére.

Ha úgy érzed szeretnél ilyen formában hozzájárulni a kennelünk fejlődéséhez és szívesen működnél együtt velünk, akkor ne habozz jelentkezni! Ha csak évek múltán szeretnél kiskutyát, akkor is szívesen fogadjuk érdeklődésed társtulajdonosnak, hiszen nem rövid távokban gondolkodunk! Első körben az érdeklődésedet Messengeren vagy e-mailben jelezd felénk egy bemutatkozás kíséretében a budnataussies@gmail.com címre, ezután jöhet a személyes ismeretség kialakítása.

4. Örökbefogadás

Az örökbefogadás egy lehetőség azon felkészült gazdijelölteknek vagy családoknak, akik nem  kölyökkutyában gondolkodnak. Ugyanazon a gondolati és érzelmi alapokon nyugszik, mint a társtulajdonosság: minden kutya boldog családi életet érdemel. Az örökbefogadási programban felnőtt kutyák szerepelnek, akik kiállítási szempontból ígéretesnek indultak, de valamilyen oknál fogva mégsem váltak a tenyészprogram részévé. Kennelünk programjában itt azok a tenyészkutyák szerepelnek, akikkel már nem tervezünk tovább dolgozni.

Négylábú társ fogadásának projektjében keresünk motivált és lelkes családokat 🐾

Bármilyen komoly és érett örökbefogadási projekttel kapcsolatban kérjük, lépj kapcsolatba velünk Messengeren vagy e-mailben jelezd felénk egy bemutatkozás kíséretében a budnataussies@gmail.com címre.